Siirry suoraan sisältöön

Grip (polypropeeni)

Grip ei ole ehkä se oikein nimitys tälle,  mutta se kuvaa varmasti hyvin koiraihmisten keskuudessa materiaalityyppiä joka tunnetaan nauhasta, jossa on kumiraitoja 🙂
Nämä grip-taluttimet tehdään siis polypropeenista ja siinä on muutama kumiraita parantamassa otetta hihnasta. Materiaali on kevyt ja murtolujuutta löytyy esim. 20mm leveästä nauhasta 400kg. 
Nauha on n. 2,5mm paksua ja värejä löytyy parisenkymmentä kappaletta – riippuen leveydestä. Näistä saadaan hyviä ja kevyitä perustaluttimia.
Voidaan myös pestä pesukoneessa 30 asteessa. Kannattaa laittaa vaikka pesupussiin, jottei lukot kolise koneessa. 
Kumiraidat voivat kulua ajan kanssa ja väritkin haalistua, mutta sekin on ihan käyttöasteesta kiinni.

Laitan tuohon alle väri esimerkkejä, joita minulla on tarjolla.
HUOM! 
Verkkokaupan valikoimat ovat näiden osalta muuttumassa, joten grip -taluttimet suunniteltavissa ja tilattavissa verkkokaupasta huhtikuun alkupuolella.


Ruskea grip-talutin

Usein kysyttyjä kysymyksiä grip-taluttimista.

Kyllä ovat kevyitä. Painoa on 24g/m. 

Näistä saa erinomaisen pidon tilanteessa kuin tilanteessa. Alkuun talutin saattaa tuntua kovalta, mutta käytön myötä hiukan pehmenee. 
Se miltä ”joku tuntuu” on aika henkilökohtainen käsite.

Murtolujuutta löytyy 400kg:n verran ja taluttimien käsi -ja lukkolenkit ommellaan teollisuusompelukoneella. 
Paljon riippuu myös lukosta, mutta tähänkin on saatavilla esim. Twistlock -tyyppinen lukko, joka on äärimmäisen kevyt, mutta murtolujuuttaa myös sen 400kg, joten tällöin kestää isompaakin koiraa. 

Tämä riippuu paljon käytöstä. Jos talutin on ainut ja sitä käytetään joka päivä niin harrastuksissa kuin normilenkeillä, kuluu se tietysti tällöin huomattavan paljon nopeammin, kuin harvemmin käytettäessä.