Siirry suoraan sisältöön

Lukot

Käytän taluttimissa laadukkaita BGB-, saksi-, liipasin -tai ruuvilukitteisia karabiinihakoja. Lukot katsotaan aina koiran koon mukaan.

Jos verkkokaupassa on myytävänä esim. 9mm. leveitä BioThane -taluttimia, siellä on valittavissa saksilukkoja, minikokoisia BGB-lukkoja sekä liipasinlukkoja. Näissä kaikissa murtolujuudet pyörivät 100kg – 150kg:n välillä. Mitä isommalle koiralle talutin tulossa, sitä järeämmät materiaalit ja lukot tarvitaan.

Kerron alla hieman tarkemmin lukoista ja niiden ominaisuuksista.Twistlock -lukko (ruuvilukitteinen karabiinihaka)

Nämä ovat 86mm pitkiä ja murtolujuutta 400kg:n verran. Materiaali on alumiini, joka tekee siitä kevyen, mutta kestävän. Lukon pinta on viimeistelty anodisoimalla. Anodisointi tai eloksointi lisää pinnan korroosionkestävyyttä ja käyttöikää. Värivaihtoehtoja on musta ja hopea. Saatavilla kahta eri mallia – toinen soveltuu 20mm & 25mm nauhoille ja toinen malli, joka ensimmäisessä kuvassa näkyy, soveltuu köysille, jotka halkaisijaltaan 12mm. Ruuvilukitus takaa sen, ettei lukko aukea vahingossakaan missään tilanteessa.

Saksilukko

Saksilukko, joka näkyy kuvassa toisena vasemmalta katsottuna, soveltuu mainiosti pienille koirille (max 15kg koirille). Pituus 60mm ja murtolujuutta 130kg. Värivaihtoehtoja on hyvin runsaasti. Samoissa väreissä löytyy myös metallisia köysien päitä sekä o-renkaita, joilla saadaan mukavan värikkäitä yksityiskohtia taluttimiin. Saksilukot eivät ole läpivärjättyjä, joten ajan saatossa värit voivat kärsiä. Tämä ei kuitenkaan vaikuta tuotteen käytettävyyteen. Lukot ovat terästä ja painoa löytyy 32g.

BGB-lukko

Käytän aitoja ruotsalaisia Orsan BGB-lukkoja. Pituuksia löytyy 52mm aina 75mm:n saakka. Murtolujuudet pyörivät siellä 150kg – 500kg lukon pituudesta riippuen. Lukot ovat valmistettu prässätyistä teräslevyistä ja ovat äärimmäisen kestäviä. Lukon painot vaihtelevat 14g:sta n. 50g:n saakka koosta riippuen. .

Liipasinlukko

Pituuksia on valittavissa 55mm:sta 105mm:n saakka. Murtolujuudet vaihtelevat 100kg:n ja 500kg:n välillä. Lukot ovat sinkistä tai teräksestä valmistettuja ja joissain on kromattu pinta. Näissä löytyy myös useita värejä. On olemassa myös ruostumattomasta teräksestä tehtyjä liipasinlukkoja, mutta niissä on luonnollisesti kalliimpi hinta.