Siirry suoraan sisältöön

Noutajataluttimet

Noutajataluttimessa on kaulainosa hihnan kanssa samassa. Valmistan noutajataluttimia yhdellä sekä kahdella stopparilla. Jos valitset taluttimen kahdella stopparilla, estetään ettei kaulainosa vahingossa kurista liikaa. 

Tämän taluttimen käyttäminen vaatii sen, että lemmikkisi oikeasti osaa kulkea taluttimessa vetämättä ja riuhtomatta. Tämä ei sovellu riehakkaille koirille. Myöskään pennuille noutajatalutin ei ole sopiva vaihtoehto. 
Riehakkailla ja vetävillä koirilla tämä talutin aiheuttaa liikaa painetta kaulan alueelle. Myöskään panta ei ole tällaisilla koirilla paras vaihoehto.
Pentukoirat voivat puolestaan päästä vapaaksi tästä taluttimesta.

Noutatajatalutinta on kätevä käyttää, sillä sen saa puettua ja riisuttua nopeasti pois ja voit päästää koirasi vapaasti temmeltämään ja ottaa lemmikkisi taas nopeasti hallintaan. Oivallinen vaikkapa metsälenkeillä.

Materiaalina käytän samaa PP-multifilamenttia, joka on tuttu normaaleista köysitaluttimistakin. Talutin on pehmeää ja pyöreää punosta, joka on mukavantuntuinen lenkittäjän kädelle. 

Metallinen o-rengas, jonka läpi köysi kulkee, on laadukasta terästä, mutta kuitenkin kevyt. Tarvittaessa saat o-renkaan myös taluttimen käsilenkkiin.

Taluttimen päättelyissä käytän myös samaa tekniikkaa, kuin normi köysitaluttimissa, eli ommellaan pitkältä matkalta monesta eri kohtaa kulutusta kestävällä langalla ja viimeistellään paracordilla / PP-multifilamentilla.

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä noutajataluttimista

Monet pitävät noutajataluttimien helppoudesta riisua ja pukea se koiran päälle. Tämä on erittäin kätevä koulutustilanteissa tai vaikkapa metsälenkillä.

Noutajataluttimen tarkoitus ei ole kuristaa koiraa, joten jos koira kiskoo kovasti niin, ettei happi kulje, ei tämä talutin ole sitä varten. 
Suosittelen, että koiran hihnakäytös on hyvää, ennen kuin siirrytään noutajataluttimen käyttöön.

Kuten tekstissä on maininta, en suosittele kovasti vetäville koirille enkä pennuille. 

Verkkokaupassa on saatavilla halkaisijat 8mm, 10mm, 12mm &14mm

Valikoima laajenee hiljalleen, sitä mukaa kun saan tehtyä mallikappaleita. Paljon on saatavilla yhdellä värillä, kuin myös monivärisenä.

Voit valita noutajataluttimen aina 1m – 7m väliltä.

Tottakai saa 🙂 Näin taluttimen kaulainosa ei pääse vahingossa kuristamaan liiaksi. Stopparit tehdään laadukkaasta nahasta.
Ja hei, tuolla verkkokaupan puolella jos näet heti lähetettävissä noutajataluttimia, on ne tehty yleensä yhdellä stopparilla. Jos haluat toisen stopparin tällaiseen taluttimeen, niin hihkaise viestillä vaikka tilauksen yhteydessä – lisään taluttimeen toisen stopparin niin halutessasi 🙂

Jäikö vielä jokin asia askarruttamaan, johon et saanut tältä sivulta vastausta?
Siinä tapauksessa klikkaa oikealta alhaalta chat auki ja kirjoita kysymyksesi sinne 🙂

Mikäli en ole paikalla, niin vastaan Sinulle vuorokauden kuluessa mieltä askarruttaviin kysymyksiin.