Siirry suoraan sisältöön

Noutajataluttimet

Noutajataluttimessa on kaulainosa hihnan kanssa samassa. Valmistan noutajataluttimia yhdellä sekä kahdella stopparilla. Jos valitset taluttimen kahdella stopparilla, estetään ettei kaulainosa vahingossa kurista liikaa. 

Tämän taluttimen käyttäminen vaatii sen, että lemmikkisi oikeasti osaa kulkea taluttimessa vetämättä ja riuhtomatta. Tämä ei sovellu riehakkaille koirille. Myöskään pennuille noutajatalutin ei ole sopiva vaihtoehto. 
Riehakkailla ja vetävillä koirilla tämä talutin aiheuttaa liikaa painetta kaulan alueelle. Myöskään panta ei ole tällaisilla koirilla paras vaihoehto.
Pentukoirat voivat puolestaan päästä vapaaksi tästä taluttimesta.

Noutatajatalutinta on kätevä käyttää, sillä sen saa puettua ja riisuttua nopeasti pois ja voit päästää koirasi vapaasti temmeltämään ja ottaa lemmikkisi taas nopeasti hallintaan. Oivallinen vaikkapa metsälenkeillä.

Materiaalina käytän samaa PP-multifilamenttia, joka on tuttu normaaleista köysitaluttimistakin. Talutin on pehmeää ja pyöreää punosta, joka on mukavantuntuinen lenkittäjän kädelle. 

Metallinen o-rengas, jonka läpi köysi kulkee, on laadukasta terästä, mutta kuitenkin kevyt. Tarvittaessa saat o-renkaan myös taluttimen käsilenkkiin.

Taluttimen päättelyissä käytän myös samaa tekniikkaa, kuin normi köysitaluttimissa, eli ommellaan pitkältä matkalta monesta eri kohtaa kulutusta kestävällä langalla ja viimeistellään paracordilla / PP-multifilamentilla.

Varmistathan, että puet taluttimen koiralle oikein. Tuossa viereisessä kuvassa